kavegep-berles-kave-webshop-jpg-cover01

A 10 legfélelmetesebb erejű kávé a világon

írta: Vertetics M. Béla
A kávé nem csupán egy segédeszköz, amivel a saját világunk dübörgésével kívánjuk tartani a lépést. A kávé és annak fogyasztása sajátos szokásokat alakít ki. A szokásaink szertartássá válnak, amik elkülönülnek a profán élvezetektől és valamiféle intimitás alakul ki a kávé és a fogyasztója között.

A dolog úgy áll, hogy a kávé szentséghez fordulunk egy vizsga előtt, vagy egy üzleti tárgyalás előtt esetleg egy meghitt beszélgetés kellékévé válik. Szinte minden olyan pillanatban, aminek az eljövetelétől kicsit izgulunk, a kávéhoz nyúlunk. Ha aggódunk, hogy nem lesz elég energiánk, vagy lendületünk arra, hogy végig vigyünk egy kihívást, amit az élet tár elénk a kávé ott van nekünk.

Persze vannak, olyan napok és olyan kihívások, amikor úgy érezzük, hogy a lehető legerősebb kávéra van szükségünk. Ezért összeállítottunk egy listát azokról a kávékról, amiknek félelmetes az erejük az extrém magas koffein tartalma okán. Kezdjük is a felsorolást a világ 10. legerősebb kávéjával.

kavegep-berles-kave-Budapest-webshop-jpg-07

1. Stumptown Nitro Cold Brew

Koffein tartalom: 330mg

A Stumptown Nitro, egy hideg kávé, amit 0,305 ml-es dobozban árulnak. Alacsony csersav tartalma miatt a gyengébb gyomrúak is fogyaszthatják, azonban a koffein tartalma miatt szívbetegek részére nem igazán ajánljuk (mint ahogy a többi kávé fajtát sem az alábbi felsorolásból).
1999 óta gyártják és az Egyesült Államok egész területén kapható.

kavegep-berles-kave-Budapest-webshop-jpg-07

2. Coffee Bean & Tea Leaf Coffee

Koffein tartalom: 333mg

A sokatmondó elnevezésből kiderül, hogy az összetételében nem csak kávé, de zöld tea is van. Mindemellett nem csupán egy kávéról beszélhet, ha a márkanevet kiejtjük, hanem egy franchise üzletláncról, aminek az üzletei USA-n kívül, megtalálhatók Európa számos országában, Észak-Afrikában illetve a Közel-Keleten és Ázsiában is.
1963 óta létezik.

kavegep-berles-kave-Budapest-webshop-jpg-07

3. Stumptown Brew Chocolate & Milk

Koffein tartalom: 340mg

Igen, ez ismét a Stumptown terméke és ismét egy hideg ital, amit csokis tejjel vegyítve árulnak papírdobozos kiszerelésben. Azoknak a pl.: sofőröknek az egyik kedvenc reggeli itala, akik a csokis-tejes kávé ízlik a legjobban.

kavegep-berles-kave-Budapest-webshop-jpg-07

4. Killer Coffee

Koffein tartalom: 430mg

Sokszor úgy emlegetik, mint a legerősebb kávét a világon, pedig maga a cég is úgy hirdeti magát: a legerősebb Ausztrál kávé gyártója. Szemes és kapszulás kivitelben is forgalmazzák jellemzően Ausztráliában kapható ez a sötétpörkölésű 100%-osan Arabica kávébabból készült kávé-kihívás.

kavegep-berles-kave-Budapest-webshop-jpg-07

5. Starbucks Discoveries Caffee Mocha

Koffein tartalom: 539mg

Még a meglehetősen profitorientált cég, a Starbucks is elismeri, hogy nem ajánlja mindennapi fogyasztásra ezt a fajta kávéját. Nem is csoda, mivel közel 540mg koffein rendszeres fogyasztása nem tűnik túlságosan jó ötletnek. Persze ezt mindenki saját maga dönti el.
Ez a kávé itthon is kapható és, ha valaki igazán erős kávét szeretne kipróbálni azt saját felelősségre, szabadon megteheti.

kavegep-berles-kave-Budapest-webshop-jpg-07

6. Death Wish Coffee

Koffein tartalom: 660mg

Megint csak magért beszélő elnevezésről van szó. A Death Wish, szabad fordításban: halálvágyat jelent. „A világ legerősebb kávéjának” hirdetik, azonban mi találtunk még erősebbet. Úgyhogy ez az állítás inkább marketingfogásnak tűnik a felmérésünk tükrében.
A Death Wish, alapból 100% robusta kávészemekből pörkölik, ami eleve magasabb koffein tartalommal bír, mint az arabica.

kavegep-berles-kave-Budapest-webshop-jpg-07

7. Black Insomnia Coffee

Koffein tartalom: 702mg

A cég székhelye Dél-Afrikában van, és ott készítik ezt a különleges kávékeveréket, ami tartalmaz: Uganda, Guatemala, és Brazília legerősebb kávéit.
A Black Insomnia-t is a világ legerősebb kávéjának hirdetik. A legnépszerűbb kiadása megint csak hideg ital formájában kapható. Talán azért van ez így, hogy még véletlenül se főzzünk a vacsora vendégeinknek ilyen kávét, mert biztos, hogy nem tudnának utána aludni.

kavegep-berles-kave-Budapest-webshop-jpg-07

8. Bizzy Cold Brew

Koffein tartalom: 750mg

Ennek a brand-nek és kávé fajtának a megalkotói nem arra törekedtek, hogy azt hirdessék, hogy az övék a legerősebb kávé a világon. Sőt mi több, nem is a kávé erejének hangsúlyozása volt a legfontosabb. Sokkal inkább egy őszinte kampányt folytattak, amiben nyilvánvalóvá tették, hogy két őrült tudós saját maga számára fejlesztettei ki a Bizzy Cold Brew-t. A fókusz a történetükön van, ami a következő:
Alex és Andrew egész életükben legjobb barátok voltak. Együtt járnak edzeni, de amit a leges legjobban szeretnek az a tájfutás. Egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a megszokott kávéjuk nem elég erős és nem tudnak eleget futni. Ezért nekiláttak és kitaláltak egy félelmetes erejű kávét. Így született meg az a kávé, amit megfelelőnek tartanak a tájfutás egyik legfontosabb kellékének.

kavegep-berles-kave-Budapest-webshop-jpg-07

9. Coffee Crave Feerless Black

Koffein tartalom: 844mg

A 100%-ban arabica kávébabból készül. Azt, hogy mégis miért ilyen magas a koffein tartalma az nem derül ki a cég honlapjáról. Csupán az, hogy két kiszerelésben kapható ez a kávé eszencia, amit nagyon akkurátusan kell adagolni. Külön felhívják a vásárlók figyelmét, hogy a koffein tartalom a normál kávék 4-5 szöröse. Ezért csak óvatosan tessék fogyasztani.

kavegep-berles-kave-Budapest-webshop-jpg-07

10. Chamelon Cold Brew Coffee

Koffein tartalom: 2160mg

A cég weboldaláról nem csak az derül ki, hogy ők gyártják a világ legerősebb kávéját, hanem az is, hogy jó érzékük van a design-hoz. Természetesen ennek a kávénak az összetevői és a gyártási eljárása hétpecsétes titok ezért erről nem tudunk beszámolni.

Hogy kinek ajánljuk?
Legfőképpen senkinek, de a barátainknak semmi szín alatt. Ez a kávé valóban félelmetesen erős.

One thought on “A 10 legfélelmetesebb erejű kávé a világon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.