A kávé jellegét, ízét befolyásolja a keverési arány (Arabica, Robusta), az őrlés finomsága és persze a pörkölés ideje.

A pörkölés során a kávébabok fizikai és kémiai változáson mennek keresztül.
A nedvességgel teli gyümölcs veszít a víztartalmából, a szénhidrátok átalakulnak cukorrá. Végül koffeintartalma megnövekszik.
Minél tovább pörköljük a kávébabokat, annál karakteresebbé válik.

Kávépörkölési fajták:

Bécsi pörkölés:
• Szín: közepesen barna
• Alapanyag: Arabica
• Ízvilág: savanykás

Francia pörkölés:
• Szín: sötét barna
• Alapanyag: Arabica és Robusta keveréke
• Ízvilág: erőteljes

Olasz pörkölés:
• Szín: mély, sötét barna
• Alapanyag: Arabica és Robusta keveréke
• Ízvilág: testes, krémes

A Magyar közízléshez az Olasz pörkölés közelít a legjobban.

Az újhullámos kávézókban a világosabb pörkölésű Arabica kávékat részesítik előnyben.

Amennyiben tetszett, kérlek oszd meg ismerőseid között!
Előre is köszönöm.
Ha kérdésed van, hívj bizalommal!
Kajor Roland
Tel: 0036 20 5111070

E-mail: info@berkavegep.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.