A jó kávéhoz, jó tejhab

Próbáltál mát otthoni környezetben tejhabot készíteni a kávédhoz?
Ugye nem is olyan könnyű feladat!

Az első tejhabon inkább hasonlított, egy buborékos habfürdőhöz, mint egy jól megkomponált latte art-hoz.

Három nap kísérletezés, és közel 4 liter tej elpazarlása után, büszkén állíthatom, hogy rájöttem a titkára.

Egy pár mondatban összegzem, hogy mi a tökéletes tejhab titka.

• A tej zsírtartalma nagyon fontos. Minimum 2,8% friss tejet használjunk.
• Mindig hideg tejjel dolgozzunk. Ne szobahőmérsékletűvel, hanem hűtőhideg legyen.
• A tejet ne melegítsük 60 C-fok felé, mert a tejfehérje kicsapódik.
• Csakis egyszer habosít hatjuk a tejet. A maradékot igyuk meg, vagy öntsük ki.

A tejhab készítés lépései:

Töltsük bele a tejet a fémkancsóba.
A gőzcsapot vagy gőzfejet nyissuk meg és száraz gőzig gőzöltessük.
Csakis ezután engedjük bele a tejbe.
Első lépésként csak egy kicsit engedjük bele a gőzfejet a tejbe.
Miután a tej térfogata növekedni kezd, mozgassuk a fémkancsót lefelé.
Négy, öt másodperc elteltével a gőzkart engedjük mélyebbre, majd 2-3 másodperc után zárjuk el a gőzt.
A kancsót érdemes megkocogtatni az asztalon.
Ezáltal a buborékok rendeződnek és homogénebb tejhabot kapunk.
Körkörös mozdulatokkal segítsünk a felesleges buborékok távozásának.
A végeredmény egy fényes, csillogó tejkrém.
Kész. Végeztünk.
Öntsük rá az elkészített kávéra, és élvezzük a munkánk gyümölcsét.

Amennyiben kérdésed van vagy észrevételed, írj bátran.
info@berkavegep.hu

Telefonálj és segítek:
Kajor Roland
0036 205111070
Ha tetszett, kérlek oszd meg ismerőseid között!
Előre is köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.