kave-gepek-berles-rendezveny-berkavegep

Valójában tudjuk, hogy szeptember 29-én van, de mégis egy kicsit minden hétfő a kávé világnapja. El tudja valaki képzelni, mi lenne egy átlagos hétfőn, ha kevesebben jutnának hozzá a kávéjukhoz, vagy ad abszurdum senki?

kave-gepek-berles-rendezveny-berkavegep-054Az emberek mindennapi életének működtetésében hatalmas jelentősége van a kávénak. Közismert, hogy a II. világháború idején nehéz volt hozzájutni az ehhez hasonló élvezeti cikkekhez, mint a kávé. Az Egyesült Államokban, ebben az időben használták először tömegesen az instant kávét. Igaz egy bizonyos George Washington (csak névrokon) elkezdte terjeszteni még az amerikai polgárháború után, de tömeg-igény csupán később mutatkozott rá.

kave-gepek-berles-rendezveny-berkavegep-049

Németország tengeralattjárókkal kísérték a Dél-Amerikából érkező kávét szállítóhajókat. A legtöbb esetben nem túl nagy sikerrel, a szövetséges hatalmaknak sikerült ezt rendre megakadályozni. A Németek válaszlépésül megkíséreltek kémiai úton serkentő stimulánsokat előállítani.

Ez is azt mutatja, hogy a kávé milyen fontos része a hétköznapi életünknek, úgy, hogy azt sokszor észre sem vesszük. Egy átlagos ember mérhetetlenül sok kávét fogyaszt el élete során. Ezért sem mindegy, hogy az a kávé milyen minőségű. Merjünk kételkedni a mindenki által ismert kávékban, próbáljunk ki új, különleges kávé fajtákat, amíg meg nem találjuk a személyes kedvencünket! Ugyancsak nagyon fontos kérdés, hogyha már megvettük a jó minőségű kedvenc kávénkat, akkor azt egy kotyogósban főzzük-e meg, vagy egy arra sokkal alkalmasabb kávégépben. Tehát a kérdés megint az, hogy valódi kávé akarunk-e inni, valami pótlékot.

Ha valóban jó minőségű és különleges kávét szeretne kipróbálni. Ne hagyja ki a Costa Rica-i kávéinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.